Γενική Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων" /> Γενική Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων">

Χριστίνα Καλογήρου
Γενική Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

sat16apr10:01sat10:25Χριστίνα Καλογήρου
Γενική Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ιχθυοκαλλιέργεια, αποφασιστική συνιστώσα του νέου Εθνικού Αναπτυξιακού Μοντέλου

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Event Details

Η Χριστιάνα Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στους Διοικητικούς και Αναπτυξιακούς Τομείς.

Έχει εργαστεί επί 20ετία στον ιδιωτικό τομέα. Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά σε πρωτοβουλίες που αφορούν σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, γαλάζιας οικονομίας και επιχειρηματικότητας, προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα.

Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία. Το 2012 ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για την πενταετία 2014-2019. Από τον Μάιο του 2016 έως τον Μάιο του 2019 διετέλεσε εκλεγμένη πρόεδρος της Balcan and Black Sea Commission του Ευρωπαϊκού Οργανισμού CPMR. Από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2021 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Από τον Απρίλιο του 2021 είναι Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο ΥπΑΑΤ.

more